tirsdag den 10. juni 2014


Kan en motorvej være vejen til elevernes hjerne?
Et motorvejsbyggeri er, ud over at være et enormt projekt, også kilde til inspiration til god undervisning.

Motorvejen mellem Funder og Låsby, strækker sig over 29 km, og mange skoler i Silkeborg Kommune er i cykelafstand til vejen. På strækningen mellem Funder og Låsby er der ikke udelukkende vejbyggeri, men broer, faunapassager, gennemgravninger, overføringer, der er i nærheden af skolen. Vejen passere over åer og vandløb, forbi/over/under eksisterende veje, i gennem bakker og over dæmninger. Alle steder ligger der mange overvejelser bag, hvorfor der netop er valgt den bestemte løsning, og lige netop den linjeføring igennem landskabet.

Vejdirektoratet og Silkeborg Kommunes skoleafdeling har i samarbejde udarbejdet et antal undervisningsmaterialer der kan give eleverne indblik i de mange enkeltdele i det store motorvejsprojekt. Undervisningsmaterialerne taget alle udgangspunkt i, dels selve motorvejsbyggeriet, og dels udstillingen i Vejdirektoratets Informationscenter på Nørreskov Bakke 2A.

Undervisningsmaterialerne er gratis at bruge, og ligger frit tilgængelige her på bloggen .

Hvis man ønsker det, kan man gennemføre undervisningsforløbene i undervisningslokalerne ved udstillingen. Her findes de materialer der skal bruges, der er stole og borde, wi-fi, tavle og der er ophængt inspirationsmaterialer i lokalet. Hvis man ønsker at benytte lokalerne kontaktes Vejdirektoratet for booking. Der kan desuden bookes et besøg ved motorvejsbyggeriet guidet af en medarbejder fra Vejdirektoratet. For kontaktinformation, se under fanebladet “Kontakt”.

God fornøjelse med undervisningsmaterialerne.Hvis der er kommentarer til undervisningsmaterialerne eller bloggen - vil vi sætte pris på at hører fra jer. Se under fanebladet “Kontakt”